Aqua Baby Spa biedt in een schone en veilige privé omgeving een unieke ervaring die exclusief is voor baby’s van 1 tot 8 maanden oud. Hydrotherapie betekent floaten en oefening in water, Dit ondersteunt de mentale en fysieke ontwikkeling van uw baby. Hoe meer uw baby zijn hersenen en spieren zal gebruiken, hoe sterker ze zullen groeien. Bij Aqua Baby Spa zal uw baby de vrijheid en ruimte vinden die hij/zij nodig heeft en vooral veel plezier te hebben terwijl ze in hun eigen tempo "leren".

Terwijl uw baby in het water trappelt, zullen de kleine schommelende golven die hij/zij creëert helpen om hun balans en coördinatie te verbeteren. En daarmee uiteindelijk hun vermogen om te kruipen, lopen en zwemmen ondersteunen. Baby spa biedt voordelen voor de gezondheid en groei van uw baby.

De sensatie van zweven in warm water stelt baby’s volledig op hun gemak en kan een aantal belangrijke voordelen bevorderen:

Voordelen Hydrotherapie

 • Spier en skeletsterkte wordt verhoogd door de zachte weerstand van het water
 • De zachte weerstand van het water heeft positief effect op het spijsverteringskanaal en het bloedssomloopstelsel.
 • De subtiele waterdruk op de borst kan de longcapaciteit vergroten en de ademhalingssysteem versterken
 • Bevordert slaapritme en heeft positief effect op onrustige baby’s (huilbaby’s).
 • Aangeboren zwemmende reflexen worden gestimuleerd en coördinatie word ontwikkeld door middel van het leren beheersen van bewegingen.

Babymassage is een ritmische lichaamsmassage afkomstig uit India. In India is de ‘Shantala’ babymassage een eeuwenoude traditie die van generatie op generatie wordt overgedragen. Baby’s worden over het algemeen iedere dag gemasseerd met notenolie. Notenolie wordt als bijzonder heilzaam beschouwd voor de babyhuid. 

Babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen. Door aanraking vind de baby geborgenheid bij zijn ouders. Het is niet alleen heel prettig voor het contact en momentje samen maar het heeft nog veel meer voordelen: Het masseren heeft een positieve werking op lichamelijk en emotioneel gebied voor zowel de baby als voor de ouder. Door de massage wordt de doorbloeding gestimuleerd, het geeft ontspanning van de spieren en soepelheid van de gewrichten. Tevens bevordert het de spijsvertering waardoor darmkrampjes verminderen en/of voorkomen kunnen worden. De zintuigen van het kindje worden geactiveerd en slaap- en eetpatronen zullen verbeteren. Door regelmatig te masseren leert u uw baby beter kennen en zal de band hechter worden. Daardoor geniet u samen van de babymassage en levert dit belangrijke gezondheidsvoordelen voor uw baby.

Voordelen Babymassage 

 • Het versterkt de band met uw baby
 • Het bevordert de motorische ontwikkeling
 • Het bevordert de doorbloeding van zijn of haar lichaam, waardoor het ongemak van obstipatie en koliek wordt verminderd
 • Ontspanning – de combinatie van hydrotherapie en massage bevordert ontspanning en ondersteunt de verbetering van slaappatronen wat leid tot een positieve werkgeheugen en emotionele regulatie

Voordelen van baby spa voor ouders

 • Kennismaken met de signalen van uw baby
 • Bied kwaliteitsbindingtijd voor ouder en baby via interactie, ontspanning, observatie en communicatie
 • Wij bieden pure, hoogwaardige en ongeparfumeerde oliën voor de babymassage die hydrateert en word opgenomen in de huid van uw baby.