Al onze arrangementen zijn privé! Boek uw privé sessie al vanaf €37,50

Home » De Baby Spa

Aqua Baby Spa

Aqua Baby Spa biedt een unieke ervaring die exclusief is voor baby’s van 1 maand tot 8 maanden oud. Wij bieden Hydrotherapie & Babymassage in een veilige, minimalistische en schone omgeving.

Bij Aqua Baby Spa begrijpen we dat het moeilijk is om een ​​gloednieuw persoon te zijn. Na 9 maanden veilig in de baarmoeder te hebben gezeten komt uw baby ineens in een wereld met licht, geluid, honger en kou. Alles is nieuw en vreemd. Het ontdekken van de wereld kan een heel avontuur zijn voor een baby. Daarom geloven wij dat elke baby het verdient om te ontspannen. Floaten & Babymassage helpt bij het ontspannen en biedt voordelen voor de groei.

Wij zijn een baby spa dat gezondheidsvoordelen biedt om het immuunsysteem, de gezondheid en de groei van uw baby te verbeteren. Bovendien is het een sociale, leuke, opwindende en voedende omgeving die ervoor zorgt dat je baby zich gelukkig, veilig en kalm voelt terwijl hij/zij van onze diensten geniet.

Hydrotherapie en de Shantala babymassage wordt uitgevoerd door onder begeleiding van een gecertificeerd babymasseuse. Alle medewerkers bezitten een recente EHBO diploma, pedagogisch en wellness diploma.

* Hydrotherapie kan ongeveer van 10 tot 30 minuten duren, wat bestaat uit floaten in gezuiverd water dat wordt opgewarmd tot een precieze 36c/37c voor een optimaal babycomfort. 
Baby’s dragen een speciaal drijfring dat het hoofd boven water veilig ondersteunt.
Niet alleen zijn onze mini whirlpool baden ontzettend schattig, ze zijn ontspannend voor de kleintjes en zullen heerlijk privé genieten in onze ontspannende veilige en rustgevende omgeving. 

* Voor de Shantala Babymassage past onze massage therapeut speciale touch- en massagetechnieken toe om groei, slaap te maximaliseren en stress te verminderen.
We luisteren naar de baby’s en hun lichaamstaal, we observeren terwijl we masseren om de beste zorg en comfort te garanderen.
Terwijl uw baby overgaat van het leven in de baarmoeder naar de buitenwereld, kan positieve aanraking door massage hen helpen zich geliefd, gerespecteerd en veilig te voelen. Bovendien is het tevens een fantastische manier voor vaders en moeders om hun band met de baby te verstevigen!

Hydrotherapie/Floaten & Babymassage

Hydrotherapie betekent floaten en oefening in water, Dit ondersteunt de mentale en fysieke ontwikkeling van uw baby. 

Terwijl uw baby in het water trappelt, zullen de kleine schommelende golven die hij/zij creëert helpen om hun balans en coördinatie te verbeteren. En daarmee uiteindelijk hun vermogen om te kruipen, lopen en zwemmen ondersteunen. Baby spa biedt voordelen voor de gezondheid en groei van uw baby.

De sensatie van zweven in warm water stelt baby’s volledig op hun gemak en kan een aantal belangrijke voordelen bevorderen:

Voordelen Hydrotherapie/floaten

 • Spier en skeletsterkte wordt verhoogd door de zachte weerstand van het water
 • De zachte weerstand van het water heeft positief effect op het spijsverteringskanaal en het bloedssomloopstelsel.
 • De subtiele waterdruk op de borst kan de longcapaciteit vergroten en de ademhalingssysteem versterken
 • Bevordert slaapritme en heeft positief effect op onrustige baby’s (huilbaby’s).
 • Aangeboren zwemmende reflexen worden gestimuleerd en coördinatie word ontwikkeld door middel van het leren beheersen van bewegingen.

Babymassage is een ritmische lichaamsmassage afkomstig uit India. In India is de ‘Shantala’ babymassage een eeuwenoude traditie die van generatie op generatie wordt overgedragen. Baby’s worden over het algemeen iedere dag gemasseerd met notenolie. Notenolie wordt als bijzonder heilzaam beschouwd voor de babyhuid. 

Babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen. Door aanraking vind de baby geborgenheid bij zijn ouders. Het is niet alleen heel prettig voor het contact en momentje samen maar het heeft nog veel meer voordelen: Het masseren heeft een positieve werking op lichamelijk en emotioneel gebied voor zowel de baby als voor de ouder. Door de massage wordt de doorbloeding gestimuleerd, het geeft ontspanning van de spieren en soepelheid van de gewrichten. Tevens bevordert het de spijsvertering waardoor darmkrampjes verminderen en/of voorkomen kunnen worden. De zintuigen van het kindje worden geactiveerd en slaap- en eetpatronen zullen verbeteren. Door regelmatig te masseren leert u uw baby beter kennen en zal de band hechter worden. Daardoor geniet u samen van de babymassage en levert dit belangrijke gezondheidsvoordelen voor uw baby.

Voordelen Babymassage 

 • Het versterkt de band met uw baby
 • Het bevordert de motorische ontwikkeling
 • Het bevordert de doorbloeding van zijn of haar lichaam, waardoor het ongemak van obstipatie en koliek wordt verminderd
 • Ontspanning – de combinatie van hydrotherapie en massage bevordert ontspanning en ondersteunt de verbetering van slaappatronen wat leid tot een positieve werkgeheugen en emotionele regulatie


Voordelen voor de ouders/verzorgers

 • Kennismaken met de signalen van uw baby
 • Bied kwaliteitsbindingtijd voor ouder en baby via interactie, ontspanning, observatie en communicatie
 • Wij bieden pure, hoogwaardige en ongeparfumeerde oliën voor de babymassage die hydrateert en word opgenomen in de huid van uw baby.