Al onze arrangementen zijn privé! Boek uw privé sessie al vanaf €37,50

Home » FAQ

Hoelang duurt een sessie?

Een Aqua Single Float sessie duurt ongeveer 40/50 min. En de Aqua Friends of Regular Floats duurt ongeveer 60/70 min. Uw baby zal ongeveer 10 tot 30 min in het water floaten, afhankelijk van hun reactie bij het eerste bezoek. Hoe vaker uw baby komt des te meer hij/zij langer wilt of kan floaten (tot max 30 min). Het floaten word vervolgd door een babymassage. De massage wordt uitgevoerd door één van de ouders/verzorgers onder begeleiding van een gecertificeerd babymasseuse. Alle medewerkers bezitten een recente EHBO diploma, pedagogisch en wellness diploma.

Moeten we onze baby voor of na het voeden brengen?

Uw baby moet niet hongerig of moe zijn, anders zal hij/zij niet het beste uit de sessie halen. Hydrotherapie is namelijk niet te vergelijken met badderen/douchen of zwemmen in een zwembad, het kost veel energie!

Hoelang van te voren moet ik mijn baby voeden voordat hij/zij het water in gaat?

Twintig minuten tussen een voeding en een float sessie, maar het is geen probleem als uw baby direct na zijn voeding het water in gaat.

Wanneer is het beste tijd om deel te nemen?

Na voldoende slaaprust en een vol buikje. Voor jonge baby’s kan dit zowel ’s ochtends als ’s middags

Kunnen we voor de slaaptijd komen, zodat onze baby daarna langer slaapt?

Uw baby krijgt geen optimaal voordeel van de float sessie als ze moe aankomen. Uw baby raakt dan erg vermoeid en is het voor hen moeilijk om opnieuw in slaap te vallen. We raden het ook af om voor of na de sessie te winkelen, lunchen of naar lawaaierige plekken te gaan zoals kinderfeestjes of restaurants. Baby’s worden hierdoor veel te veel gestimuleerd met negatieve prikkels waardoor ze juist onrustig worden. 

Reinigt u het water voor elke baby?

De baden worden gevuld met gezuiverd water, chloorvrij en met de juiste temperatuur tussen 36° C en 37 ° C.  De baden worden gereinigd na elke sessie. 

Waar zorgt Aqua Baby Spa voor?

  • Zwemluier, 100% warme pure massage olie, warme badcapes en handdoeken. 
  • Na het floaten wordt uw baby in een zachte badcape gewikkeld. Al onze badcapes en handdoeken worden gewassen met ongeparfumeerde wasmiddel.
  • Uw baby kan bij elk bezoek gewogen worden, Als u dit wenst dan kunt u dit aangeven.
  • Na het floaten zal uw baby genieten van een massage met behulp van pure biologische oliën om hun huid zacht en gehydrateerd te houden. De massage omvat zachte oefeningen om flexibiliteit en kracht op te bouwen.
  • Drijfring, dit materiaal is BPA vrij en volledig veilig volgens de Europese norm. Onze drijfringen voldoen aan de Europese veiligheidseisen CE (EN71), die de standaarden zijn voor de veiligheid van kinderartikelen in Europa.
  • De muziek is gekozen om u en uw baby te kalmeren.

Mogen we extra bezoekers meenemen?

We accepteren slechts twee volwassenen voor elk babybezoek en geen kinderen, behalve uw baby word toegelaten omdat we een ontspannende en rustige omgeving aan onze baby’s willen bieden. Een derde persoon word helaas niet geaccepteerd en vriendelijk gevraagd om buiten Aqua Baby Spa te wachten. Wij hebben namelijk geen aparte wachtruimte. 

Kunnen we foto's maken?

Dat mag, we begrijpen dat ouders speciale ervaringen graag willen vastleggen. Houd er echter rekening mee dat de sessie moet worden beschouwd als een ontspannen ervaring en een hechting moment voor ouders en baby’s. Baby’s raken geïrriteerd als camera’s continu op hen zijn gericht. Flitsen zijn verboden. Ook vragen wij je geen andere baby’s/ouders op een foto of film vast te leggen.
Dit om de privacy van andere baby’s en hun ouders te waarborgen.

Vaccinatie/ziekte

Een baby die pas is gevaccineerd, mag binnen de volgende 72 uur helaas niet deelnemen aan een float sessie. Dit geldt ook voor een baby met griep, hoest, koorts, virusinfectie, enz.). Wanneer uw baby volledig is hersteld kan hij/zij deelnemen aan een sessie.

Wanneer een ouder/verzorger pas is gevaccineerd voor de Covid virus, is de ouder/verzorger weer welkom na 7 dagen na vaccinatie.

Hoe vaak kunnen we de baby spa bezoeken?

Dit is aan u als ouder. Sommige ouders willen twee keer per week deelnemen. Sommigen geven de voorkeur aan één keer per week, of één keer per twee weken.

Annulering / No Show

Wij vragen u om minimaal 24 uur van te voren te annuleren. Dit kan door middel van een e-mail.

Late annuleringen (minder dan 24 uur) en no show’s ontvangen geen restitutie of tegoed. Wanneer u op tijd annuleert dan ontvangt u uw aanbetaling zo snel mogelijk terug.

We begrijpen dat baby’s soms onvoorspelbaar kunnen zijn, maar late annuleringen zorgen er voor dat anderen op onze wachtlijst niet deel kunnen nemen aan een sessie. 

Parkeergelegenheid

Aqua Baby Spa is gelegen nabij de centrum van Utrecht. We zijn gevestigd langs een winkelstraat. Het is mogelijk om voor de deur te parkeren. Soms is er geen plek, u kunt dan gemakkelijk in een zijstraatje parkeren. Deze straat heet; Harperstraat, en is meteen naast onze baby spa. In de zijstraat is er vrijwel altijd plek. Op zondag's is het gratis parkeren, en doordeweeks is het betaald parkeren.